Берковска салата
18.10.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
1ч. ч. кус-кус се слага да се вари в подсолена вода. Обезкостяват се 7-8 едри маслини и се накълцват на дребно.
Три кисели краставички, 2 твърдо сварени яйца и стрък праз се нарязват на ситно. Когато кус-кусът се свари, се сипва в гевгира и се облива със студена вода, за да се отделят топченцата едно от друго.
Смесват се краставичките, яйцата, праза с пакетче майонеза, горчица и сол на вкус. Всичко се бърка бавно, след което сместа се прибавя към кус-куса и се размесва.
Празът и маслините придават необичаен, но много приятен вкус.
Добър апетит и да Ви е сладко!
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".