Меню

Берковска салата

18.10.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Берковска салата

Продукти:
1ч. ч. кус-кус се слага да се вари в подсолена вода. Обезкостяват се 7-8 едри маслини и се накълцват на дребно.
Три кисели краставички, 2 твърдо сварени яйца и стрък праз се нарязват на ситно. Когато кус-кусът се свари, се сипва в гевгира и се облива със студена вода, за да се отделят топченцата едно от друго.
Смесват се краставичките, яйцата, праза с пакетче майонеза, горчица и сол на вкус. Всичко се бърка бавно, след което сместа се прибавя към кус-куса и се размесва.
Празът и маслините придават необичаен, но много приятен вкус.
Добър апетит и да Ви е сладко!

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
мелиту ( преди 12 години )
Чудесна рецепта ,пробвах и много вкусно,аз живея във варна,но роднините ми са от село мездрея и град берковица,накарах мама да ми направи тази салата и наистина е много вкусна!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар