Меню

Салата с тиквички и артишок

1 август 2014 | 11:50 | Илияна Николова
Добави в любими
2 бр пилешки гърди
4 бр тиквички
350 г варен боб
1 малка чаша маслини
300 г артишок
½ чаша пармезан, настърган
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
6 супени лъжици зехтин

Продукти
Приготвяне

Овкусете със солта и пипера пилешките гърди от двете страни. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на средна температура и ги запържете, докато порозовеят – за около десетина минути от всяка страна.

След като е готово нарежете пилешкото на кубчета и го сложете в голяма купа. Затоплете останалите 4 лъжици зехтин в същия тиган на средна температура. Запържете тиквичките за около 5 минути. Подправете със сол и пипер. Сложете ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

Смесете тиквичките, сварения боб, маслините, сварения артишок и пармезана с пилешкото. Разбъркайте добре. Охладете салатата за около час преди да сервирате.

Време за приготвяне: 2 часа

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай