Меню

Топла салата с бекон, картофи и царевица

22 юли 2014 | 11:41 | Михаела Лазарова
4 от 1 гласа
Добави в любими
350 г бекон
500 г пресни картофи
2 червени чушки
1 малка консерва царевица
1 опаковка майонеза
1 глава стар лук
няколко стръка магданоз
сол, черен пипер
оцет

Продукти
Приготвяне

Сложете картофите да се варят. В тиган загрейте малко мазнина и сложете в него нарязания на кубчета бекон. След като се запържи до златисто, извадете го и го сложете на кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.

В същата мазнина, в която го запържихте, добавете вече сварени и нарязани картофи. Гответе ги около 5 минути докато хванат златиста коричка. След това добавете към тях останалите зеленчуци (без лука).

Бъркайте между 3 и 5 минути, прехвърлете в голяма купа за салата. Добавете бекона, лука, сол, черен пипер, майонезата и оцета.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай