Меню

Яхния от бамя

29 юли 2014 | 11:50 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг прясна бамя
3-4 глави лук
4 моркова
10 големи домата
сол, черен пипер
4 скилидки чесън
олио
магданоз
1 лимон

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете бамята. Сложете я да се кисне за около час във вода с малко оцет, за да се пресече лигавицата, която бамята съдържа. В тенджера задушете в малко мазнина нарязания лук и морковите, а след това сложете и на ситно нарязаните домати, стрития чесън, сол и черен пипер.

Изплакнете добре бамята с вода, нарежете я и я добавете към останалите продукти. Гответе на тих огън около 30-40 минути. Ако яхнията не е достатъчно гъста, добавете супена лъжица брашно, разтворена в малко вода. Поръсете ястието с пресен магданоз и сервирайте с парче лимон.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай