Меню

Боб по манастирски

24 юли 2014 | 12:21 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г зрял боб от едър сорт
2b моркова, ситно нарязани
½ стрък целина
1 глава кромид лук
2 домата, настъргани
2 чушки, нарязани на ситно
1 люта чушка
щипка магданоз
щипка мента или риган
2 супени лъжици масло
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Накиснете боба в студена вода за 3-4 часа. Изцедете, изплакнете и поставете в нова прясна вода. Сложете го да се вари в голяма тенджера. След като заври прибавете морковите, маслото, лука и целината. Нека ври, докато омекне.

Накрая прибавете чушките, доматите и ментата (ригана). Добавете сол и оставете да ври още 15-20 минути. Сервирайте купа боб, поръсена със ситно нарязан магданоз за украса и вкус.

Време за приготвяне: 2 часа

Снимка: Thinks tock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай