Меню

Мелба с бишкоти, коняк и сладко

31 юли 2014 | 16:30 | Михаела Лазарова
Добави в любими
няколко различни вида сладолед
1 бурканче от любимото ви сладко
натрошени ядки
1 опаковка бишкоти
100 мл коняк
плодове, настърган шоколад, карамелов сироп и всичко останало, което според вас е подходящо за декорация на мелбата

Продукти
Приготвяне

Напоете бишкотите с коняк. Сложете малко от тях на дъното на подходяща чаша или купичка за сервиране. Поставете малко количество от любимото сладко и натрошените ядки, а след това сладолед.

Така редувайте пластовете, като накрая завършете със сладолед. Може да украсите мелбата по ваш вкус с кокосови стърготини, шоколадови пръчици, ядки и т. н.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай