
Измийте и почистете месото. Нарежете го на едри кубчета. След това овкусете с черния пипер и солта. В тиган, загрят на средна температура запържете пилешкото, докато добие златиста коричка.
Нарежете лука на ситни кубчета. Доматите и чушките се нарязват на ситно, морковите се настъргват. След като сте ги нарязали ги прибавете към месото. Нека да се готвят за около 7-8 минути или докато омекнат. Добре е доматите да бъдат добавени последни, за да не се скашкат.
Овкусете с чубрицата, по желание добавете още черен пипер и сол, разбъркайте добре. Сместа се прехвърля в гювечета. Във всяко гювече се чуква по едно яйце и се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Минута преди да извадите гювечетата от фурната поръсете с кашкавал. Сервирайте докато ястието е горещо!
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: