Меню

Ориз с грах и пармезан

6 август 2014 | 15:40 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
50 г масло
1 чаена чаша ориз
3-4 чаши зеленчуков или пилешки бульон
100 г пармезан
1-2 чаши грах, замразен или от консерва
2 скилидки чесън
няколко стръка магданоз или копър

Продукти
Приготвяне

Сложете маслото да се разтопи в тенджера и към него добавете нарязания лук. Щом се задуши добре сложете ориза и бъркайте докато зрънцата станат леко прозрачни. Вместо вода добавете пилешки или зеленчуков бульон.

Оставете ориза да къкри на слаб огън. Когато е почти готов добавете граха (ако ще използвате замразен грах е добре да го готвите заедно с ориза), нарязания магданоз и чесъна. Сервирайте ястието с малко настърган пармезан.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай