
Смесете брашното, чесъна, солта, черния пипер в плитка чиния. Оваляйте в сместа пилешките кубчета.
Загрейте мазнината в тиган на средно висока температура. Запържете пилешкото, докато порозовее или за приблизително 8-10 минути. Извадете и оставете настрана да почине.
Добавете още една лъжица мазнина в тигана, след като сте извадили пилешкото. Изчакайте да се загрее и запържете лука и чушките, докато омекнат. След това върнете пилешкото отново в тигана при зеленчуците за около 5 минути.
В купичка смесете кетчупа, лимоновия сок, ананасовия сок и кафявата захар. Изсипете в тигана и оставете да заври. Разбърквайте добре, докато се готви за около 3-4 минути и отстранете от огъня.
По желание сервирайте върху канапе от варен ориз.
Време за приготвяне: 45 минути
Снимка: Thinkstock