Меню

Огретен от тиквички и лук

16 август 2014 | 12:00 | Михаела Лазарова
Добави в любими
800 г тиквички
3 големи глави лук
6 скилидки чесън
няколко стръка копър и магданоз
3-4 яйца
50 г масло или 3 супени лъжици олио
1 и ½ кофичка кисело мляко
сол, черен пипер
200 г пармезан или кашкавал
200 г галета

Продукти
Приготвяне

В тенджера загрейте малко масло или олио и задушете нарязаните чесън и лук. След това добавете и тиквичките, които са на нарязани на колелца.  

Гответе докато омекнат. Изсипете всичко в подходяща тавичка.

Сложете ги предварително загрята фурна на 200 градуса да се запекат леко ( за около 7-8 минути). След това ги залейте със сместа от яйца, кисело мляко, сол, черен пипер, магданоз и копър. Поръсете с галета и настъргания кашкавал или пармезан. Гответе до готовност на ястието. 

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )