Приготвяне: Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват с преса. Овкусяват се с 1 ч.л. сол и 50 гр маргарин. След като пюрето се охлади се прибавя разбито яйце. Разбърква се добре. Почистените от кожата и костите бутчета се нарязват на дребни късчета. Осоляват се и се запържват за около 5мин. в сгорещен маргарин заедно с нарязана на ситно глава лук. Разбърква се докато леко се зачерви. Добавя се нарязаната на ситно скилидка чесън, 1/2 ч.л.мащерка, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. соев сос. Добавя се 1/2 к.ч. топла вода, в която е разтворено кубчето пилешки бульон. Всичко се вари докато се изпари водата. Пилешката смес се изсипва в тенджерка от йенско стъкло и се покрива с картофеното пюре. Паят се пече в предварително загрята фурна около 20-30 мин. при 200 градуса докато повърхността се зачерви. Консумира се със изстудена бира!