Меню

Свинско с лук и гъби

23 октомври 2014 | 13:20 | Илияна Николова
3 от 16 гласа
Добави в любими
600 г свинско месо
2 глави кромид лук, нарязани на ленти
1 скилидка чесън
½ чаена лъжичка червен пипер
250 г печурки
3 супени лъжици олио
3 стръка магданоз
1 дафинов лист
сол на вкус
черен пипер на вкус
2 супени лъжици брашно

Продукти
Приготвяне

Нарежете месото на хапки и го осолете добре. Поръсете го с черния пипер (за предпочитане прясно смлян). Оваляйте месото в брашното и го запържете в дълбок тиган на средно висока температура.

В отделен тиган задушете лука и чесъна за няколко минути. Прибавете и червения пипер и дафиновия лист. След като зеленчуците се задушат ги изсипете при месото в дълбокия тиган. Добавете половин чаша вода или зеленчуков бульон по желание. Разбъркайте добре и оставете да покъкри.

Малко преди да е готово добавете и нарязаните печурки. Оставете да къкри за още няколко минути. Сервирайте поръсено с магданоза.

Време за приготвяне: 1 час

Опитайте още:

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай