Фритата е италиански омлет, който може да бъде изключително богат на вкусове. За да го направите, най-напред загрейте фурната на 180 градуса. Ще ви е необходима тавичка с незалепващо покритие или тиган с махаща се дръжка.
Сложете в тигана малко масло. След като се разтопи, добавете нарязаната шунка. Когато придобие златист цвят, добавете и нарязаните зеленчуци. В купа разбийте яйцата и овкусете с малко сол, черен пипер и настъргания пармезан.
Когато зеленчуците омекнат, може да ги залеете с яйцата. С помощта на шпатула разпределете добре яйцата между останалите съставки. Гответе 1-2 минути без да обръщате фритатата. След това я догответе във фурната за около 10-15 минути, нарежете я на парченца и сервирайте.
Снимка: Marthastewart.com
Опитайте още: