Меню

Паеля с миди

4 септември 2014 | 12:25 | Мария Дуковска
Добави в любими
500 г ориз „Арборио“
200 г калмари
18 миди с черупки
4 рулца от раци
10 г куркума
1 глава лук
100 мл рибен бульон
30 г грах
45-50 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Запържваме лука заедно с ориза, добавяме зеленчуците и след това изсипваме рибния бульон. Нареждаме морските дарове и на слаб огън се варят около 40 минути, докато оризът се свари, но не прекалено, да омекне (алденте).

Добавяме куркума, 1 стрък девесил, който е ситно нарязан. След това се поръсва с пармезан и се поднася.

Рецептата е приготвена и предоставена от Петър Ангелов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай