Бутертестото, с което ще правите кроасаните трябва да бъде добре изстудено, но не и замръзнало. Разточете го с точилка съвсем леко на плот, на който сте поръсили малко брашно. След това с помощта на нож го разрежете на триъгълничета.
Големината определяте вие, в зависимост от това колко големи искате да бъдат кроасаните. След това в ъгъла на всяко триъгълниче или намазвайки цялото парче нанесете сладкото. Към него може да добавите и счукани ядки.
След това завийте внимателно кроасаните и ги сложете върху хартия за печене. Ако искате да имат повече блясък, може да ги намажете с малко жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (около 15-20 минути, може и по-малко). Разбира се може да си направите кроасани с течен шоколад, фъстъчено масло или солени с кашкавал, сирене и колбас.
Снимки: Thinkstock
Опитайте още: