Меню

Кроасани с бутертесто

19 септември 2014 | 15:52 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 пакет бутер тесто
1 бурканче сладко по ваш избор
течен шоколад
колбас 
сирене
кашкавал
ядки
хартия за печене
жълтък за намазване

Продукти
Приготвяне

Бутертестото, с което ще правите кроасаните трябва да бъде добре изстудено, но не и замръзнало. Разточете го с точилка съвсем леко на плот, на който сте поръсили малко брашно. След това с помощта на нож го разрежете на триъгълничета.

Големината определяте вие, в зависимост от това колко големи искате да бъдат кроасаните. След това в ъгъла на всяко триъгълниче или намазвайки цялото парче нанесете сладкото. Към него може да добавите и счукани ядки.

След това завийте внимателно кроасаните и ги сложете върху хартия за печене. Ако искате да имат повече блясък, може да ги намажете с малко жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (около 15-20 минути, може и по-малко). Разбира се може да си направите кроасани с течен шоколад, фъстъчено масло или солени с кашкавал, сирене и колбас.

Снимки: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
поп ( преди 4 години )
това не е рецепта, а еквивалент на дете да оцветява и да излиза от контурите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
коза ( преди 4 години )
дайте смнимка на вашите готови изпечени кроасани. Не ползвайте готови от нета защото като потече сладкото в тоя вид в което сте ги представили...мошеници
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32 rate up comment 0 rate down comment
*** ( преди 6 години )
33 rate up comment 0 rate down comment
hadjiev ( преди 7 години )
Искам течния шоколад да се шприцва в изпечен кроасан
отговор Сигнализирай за неуместен коментар