Меню

Оригинален унгарски гулаш

27 септември 2014 | 12:40 | Илияна Николова
3 от 23 гласа
Добави в любими
1/3 чаша растително масло
3 глави лук, нарязан на ситно
2 с.л. сладък червен унгарски пипер
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
1 кг говеждо месо, нарязано на едри парчета
200 г доматено пюре
1 и ½ чаши вода
1 скилидка чесън, смлян
1 чаена лъжичка сол

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в голям съд на средно висока температура. Сложете лука да се задуши за няколко минути, докато омекне. Свалете от огъня, когато е готов.

В средно голяма купа смесете червения пипер, солта и черния пипер. Добавете парченцата говеждо месо в подправките и го оваляйте много добре. Задушете месото заедно с лука и подправките, докато лукът се карамелизира. Разбърквайте добре, за да се сготви от всички страни.

Накрая добавете доматеното пюре, водата, чесъна и още малко сол. Намалете температурата на котлона на най-ниска степен. Покрийте с капак и оставете да къкри за час, час и половина, като междувременно разбърквате от време на време.

Време за приготвяне: 2 часа

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай