Меню

Бьоф Строганов

2 ноември 2014 | 11:09 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг говеждо месо
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
100 г масло
4 стръка пресен лук, нарязани на ситно
4 супени лъжици брашно
1 кубче говежди бульон
1 чаена лъжичка горчица
100 г нарязани гъби
1/3 чаена чаша заквасена сметана
1/3 чаша бяло вино
сол на вкус
черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Почистете всички жили и тлъстини от месото, ако има такива. Нарежете го на дълги ивици с дебелина около сантиметър. Подправете месото от всички страни със солта и пипера.

В голям тиган на среден огън разтопете маслото и задушете месото. Добавете лука и гответе още 3 до 5 минути, след това обърнете месото.

Изсипете брашното в тигана и разбъркайте, за да се смеси с маслото, соковете от месото и лука. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори. Намалете котлона и добавете горчицата. Похлупете и оставете да къкри за около час. Важно е месото да омекне максимално.

Пет минути преди да махнете ястието от огъня добавете сметаната, бялото вино и гъбите. Разбъркайте много добре и ако е нужно добавете още малко сол и черен пипер. Сервирайте веднага.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )