Почистете всички жили и тлъстини от месото, ако има такива. Нарежете го на дълги ивици с дебелина около сантиметър. Подправете месото от всички страни със солта и пипера.
В голям тиган на среден огън разтопете маслото и задушете месото. Добавете лука и гответе още 3 до 5 минути, след това обърнете месото.
Изсипете брашното в тигана и разбъркайте, за да се смеси с маслото, соковете от месото и лука. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори. Намалете котлона и добавете горчицата. Похлупете и оставете да къкри за около час. Важно е месото да омекне максимално.
Пет минути преди да махнете ястието от огъня добавете сметаната, бялото вино и гъбите. Разбъркайте много добре и ако е нужно добавете още малко сол и черен пипер. Сервирайте веднага.
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: