Меню

Коблер с ябълки

13 октомври 2014 | 15:01 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1/2 чаша масло
5-6 почистени ябълки
1 и 1/4 чаша захар 
1 чаша брашно 
1 чаша пълномаслено мляко 
3 прахчета ванилия
1/2 чаена лъжичка канела
Бита сметана и / или сладолед

Продукти
Приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на парченца. Сложете ги в тавичка, намазана с масло. Поръсете ги с малко канела. Отделно направете тестото като смесите брашното, захарта, млякото, бакпулвера, маслото.

Ще се получи гъсто, може и да е леко ронливо тесто. Сложете го върху ябълките неравномерно, тъй като при печенето то ще се разстеле. По желание може предварително да запечете за 5 минути ябълките и след това върху тях да сложите тестото.

Запечете отново в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути (пробвайте с клечка за тесто дали сладкишът е готов). Сервирайте с бита сметана или топка сладолед.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай