Меню

Печено пилешко в бекон

25 октомври 2014 | 17:24 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 пилешки бутчета
12 филийки пушен бекон
1 глава кромид лук, нарязана на едро
1 кг картофи, нарязани по желание
сол и черен пипер на вкус
За соса с подправки:
¾ чаша олио
2 супени лъжици чесън
2 супени лъжици сушен босилек
1 супена лъжица черен пипер
1 супена лъжица риган
1 чаена лъжичка сол

Продукти
Приготвяне

Използвайте всяко парче бекон, за да увиете пилешките бутчета. Поставете така подготвеното месо в тавичка за печене. Подправете със сол и пипер и поръсете с лука. Около месото сложете картофите, нарязани предварително на едри резени.

В отделна купа смесете олиото с подправките за соса. След като ги разбъркате добре, полейте ястието с тях и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )