Меню

Паста помодоро

6 ноември 2014 | 16:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет спагети по избор
¼ чаша зехтин
½ глава кромид лук, нарязан на ситно
4 скилидки чесън, смлени
2 чаши чери домати, нарязани на кубчета
2 супени лъжици балсамов оцет
1 чаша пилешки бульон
червен пипер на вкус
черен пипер на вкус, млян
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан на ситно
¼ чаша настърган пармезан

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера кипнете подсолена вода. След като заври, сложете спагетите да се варят за няколко минути. След като са готови, отстранете от огъня и отцедете водата.

Налейте зехтина в тиган, загрят на висока температура. Сотирайте лука, чесъна, докато покафенеят леко. Намалете температурата и добавете доматите, оцета и пилешкия бульон. Оставете да покъкри за около 8 минути.

Разбъркайте добре сварената паста заедно с босилека, червения и черния пипер и сложете в тигана. Оставете на огъня за около 5 минути, за да се смесят всички аромати. Сервирайте веднага като поръсите обилно с пармезана.

Време за приготвяне: 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай