Меню

Говеждо по азиатски с грах

8 ноември 2014 | 18:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици оризово вино (или обикновено)
1 супена лъжица кафява захар
½ чаена лъжичка царевично нишесте
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица прясно смлян корен от джинджифил
1 супена лъжица смлян чесън
500 г говежди пържоли, нарязани на тънки ивици
1 консерва грах

Продукти
Приготвяне

В малка купа смесете соевия сос, виното, кафявата захар и нишестето. Оставете настрана.

Загрейте олиото в дълбок тиган на средно висока температура. Запържете джинджифила и чесъна за около 30 секунди. Добавете нарязаното месо и пържете за около 2 минути или докато покафенее равномерно и от двете страни.

Добавете граха и пържете още 3 минути. Накрая прибавете течната смес от соевия сос и разбърквайте енергично. Оставете да заври. След като това стане, намалете котлона и оставете да покъкри за няколко минути, за да се сгъсти сосът.

Сервирайте веднага върху канапе от варен ориз.

Забележка: Можете да добавите още зеленчуци по желание.

Време за приготвяне: 40 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
### ( преди 10 години )