Меню

Пъстра постна мусака

11.11.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Пъстра постна мусака

Необходими продукти:


1 кг картофи
1-2 тиквички (средно големи)
250 г моркови
1-2 глави лук
200 г домати(доматено пюре)
5-6 чушки (желателно е да са зрели, за да овкусят по-добре ястието)
Сирене и яйца за заливката в зависимост от вкуса на домакинята.
Начин на приготовление:

Сваряват се обелените и нарязани на кубчета тиквички, картофи и моркови докато омекнат.(но не бива да се прекалява). Изцеждат се от водата и се поставят в тавата, в която ще се запича ястието. Отделно се запържват лукът, чушките и доматите, които в момента, в който чушките омекнат се прибавят към останалите продукти.
Добре е при приготвяне на това ястие като подправки да се използват копър, магданоз, зехтин, черен пипер, червен пипер и сол на вкус.
В момента, в който всичко вече е добре запечено се прави заливка с яйце и сирене.
Този тип мусака е с доста богат вкусов букет и наистина приятно ще изненада Вашето семейство.
Забележка: количеството е за средна по големина тава.

Тази рецепта участва в конкурса “Модерна домакиня”

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
иванка ( преди 12 години )
Доста глупави жени има в тоя сайт-отгоре си пише,че е постна мусака!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
ирена ( преди 12 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
mariq.dobreva ( преди 12 години )
TAKA NE SE PRAVI MISAKA AZ E PRAVQ SAS KARTOMIFI KAIMA I ZALIVKA SAS QCCA
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
neli ( преди 12 години )
bravo na vaz az gotvia s kaima i zalivkata pravia s eica i kiselo mleko
отговор Сигнализирай за неуместен коментар