Меню

Зеленчуци на скара с балсамова марината

18 ноември 2014 | 11:30 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
½ чаша зехтин
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици балсамов оцет
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
2 бр патладжан, нарязани на филийки
3 бр тиквички, нарязани на филийки
2-3 чушки, нарязани на жулиени
30-40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете зехтина, соевия сос, балсамовия оцет, солта и черния пипер в голяма купа. Оваляйте много добре всички зеленчуци в маринатата. Накиснете ги за около 45 минути.

Загрейте скарата на средна температура. Намазнете я, за да не залепват зеленчуците. Изцедете ги от маринатата и печете за около 10-15 минути от всяка страна.

Сервирайте в поднос и поръсете с остатъка от маринатата.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай