Меню

Фондю с аспержи

18 ноември 2014 | 16:00 | Илияна Николова
4 от 1 гласа
Добави в любими
¾ чаша смлени аспержи
1 чаена лъжичка нискомаслено масло
½ чаша нискомаслено мляко
2 супени лъжици царевично брашно, смесени с 2 супени лъжици нискомаслено мляко
¼ чаша настъргано топено сирене
¼ чаша аспержи, нарязани на по-едро
1 супена лъжица нискомаслена сметана
сол и черен пипер на вкус
30 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Смесете аспержите с чаша вода и ги варете на умерен огън, докато омекнат.

Когато се охладят, пасирайте ¾ чаша от тях, докато стане гладка смес. Прецедете и оставете настрана.

Загрейте маслото в друг тиган, добавете пюрето от аспержи и запържете леко на средна температура като разбърквате непрекъснато, за да не загори. След това добавете млякото, царевичното брашно, топеното сирене, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и оставете да покъкри за 5 минути или докато сместа се сгъсти.

Отстранете от огъня, добавете по-едрите аспержи и сметаната като разбърквате внимателно. Поднесете горещо.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай