Меню

Тиролска паста със зеле

21 ноември 2014 | 14:40 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг бяло зеле
2 глави кромид лук  
75 г масло 
250 г паста 
250 г чоризо
 черен пипер и сол на вкус
45-50 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете зелето на ивици, измийте го. Отцедете го, за да не пръска, докато го пържите. Обелете и нарежете лука на ситно. Сгорещете маслото в тиган и запържете лука и зелето. Подправете със сол и пипер. Захлупете и задушавайте около 25 минути.

Разбърквайте от време на време. Сложете пастата в 2-3 л подсолена вода, за да се свари. Отнема около 10 минути. Отцедете пастата от водата. Обелете салама и го нарежете на парчета или ивици. Смесете зелето, пастата и салама. Върнете на котлона в тигана и запържете сместа, като бъркате често.

Снимка и идея: Мартина Николова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 10 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
Аз ( преди 10 години )
Поне в скоби напишете, че чоризо е пикантен салам ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар