Меню

Картофен киш с броколи

22 ноември 2014 | 12:01 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
2 големи картофа
2 чаши пресни броколи, нарязани
1 и ¼ чаша прясно мляко
2 чаени лъжички сол
1 супена лъжичка зехтин
½ глава лук, нарязан на ситно
1 чаша настърган кашкавал
3 яйца
½ чаена лъжичка черен пипер, смлян
¼ чаена лъжичка индийско орехче
1 ч.30 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера кипнете подсолена вода. Сложете картофите да се сварят за около 15 минути или докато омекнат. Отцедете.

Междувременно поставете броколите в съд за готвене на пара над картофите и ги сварете. Достатъчни са им около 5-6 минути. Изплакнете със студена вода и оставете настрана.

Намачкайте картофите с ¼ от млякото и 1 лъжичка сол. Намазнете формата за печене и разстелете картофите на дъното. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Картофите трябва да покафенеят.

След това добавете лука, броколите и кашкавала върху картофената коричка, която се е образувала.

Разбийте яйцата, останалото мляко, 1 лъжичка сол, черния пипер и индийското орехче. Залейте броколите и кашкавала.

Върнете обратно във фурната за още 30-40 минути. Преди да се консумира, трябва да се охлади за около 10 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 10 години )
vijdam 4e tova se polu4i i ot varnenskite kontakti , s velikite ,,,,i ot mnogo drugi ne6ta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар