
1 ч.30 мин.
-
Порции: 4
Намазнете тавичка за печене с кубче твърдо масло. Разнесете го добре по повърхността на тавата. Загрейте фурната на 200 градуса.
Подредете резените картофи във формата за печене. Отгоре подредете кръгчетата лук. Подправете със сол и черен пипер.
В тенджера разтопете маслото на средна температура. Смесете брашното и солта и разбърквайте непрекъснато, за да не загори и за да не останат бучки. Накрая добавете млякото. Разбърквайте, докато сместа се сгъсти.
Добавете кашкавала и оставете да се разтопи. Нужни са 1-2 минути. Изсипете цялата смес върху картофите и покрийте с алуминиево фолио.
Печете около 1 час и 30 минути в предварително загрята фурна.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: