Меню

Маслен огретен

30 ноември 2014 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 червени картофа, нарязани на филийки
1 глава кромид лук, нарязан на кръгчета
3 супени лъжици масло
3 супени лъжици брашно
2 чаши прясно мляко
1 и ½ чаши настърган чедър (или обикновен кашкавал)
сол и черен пипер на вкус
1 ч.30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Намазнете тавичка за печене с кубче твърдо масло. Разнесете го добре по повърхността на тавата. Загрейте фурната на 200 градуса.

Подредете резените картофи във формата за печене. Отгоре подредете кръгчетата лук. Подправете със сол и черен пипер.

В тенджера разтопете маслото на средна температура. Смесете брашното и солта и разбърквайте непрекъснато, за да не загори и за да не останат бучки. Накрая добавете млякото. Разбърквайте, докато сместа се сгъсти.

Добавете кашкавала и оставете да се разтопи. Нужни са 1-2 минути. Изсипете цялата смес върху картофите и покрийте с алуминиево фолио.

Печете около 1 час и 30 минути в предварително загрята фурна.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай