Меню

Печен шаран с кисело зеле и ориз

6 декември 2024 | 11:30 | Михаела Лазарова
5 от 6 гласа
лесно
Добави в любими
1 шаран или друга ваша любима рибаполовин кисела зелка или една по-малка1 чаена чаша ориз50 мл зехтин2 дафинови листасол, черен пипер

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете зелето и го задушете в тенджера в малко мазнина.
  2. Когато поомекне добавете ориза, черен пипер, дафинов лист и малко вода.
  3. Когато оризът е почти готов, изсипете сместа в тавичка.
  4. Върху нея сложете предварително добре измития и почистен шаран.
  5. Капнете няколко капки зехтин върху рибата, поръсете и малко сол и черен пипер и ако е необходимо, долейте малко вода.
  6. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност на рибата.

Свързани статии

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
МОШЕНИЦИ ( преди 2 седмици )