Меню

20 сезонни рецепти с тиква

10 октомври 2015 | 13:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
20 сезонни рецепти с тиква

Приготвяне

Сезонът на тиквата е в разгара си. Този прекрасен зеленчук със сладък вкус на плод може да се консумира по всевъзможни начини.

Не само разнообразието в приготвянето на тиквата е повод за включването й в менюто ви. Тиквата е много богата на минерални соли, микроелементи, витамини, лесноусвоими захари, растителни ензими, пектини и багрила. Да не забравяме полезния бета-каротин, помагащ за зрението, кожата, косата и цялостното здраве.

Тиквата е богата на калций, незаменим за костите. Заради свойствата си тиквата се препоръчва и като лечение на бъбречни заболявания, инфекции на пикочните пътища и дори срещу камъни в бъбреците.

Ще ви предоставим няколко рецепти с тиква, с помощта на които да си приготвите чудния зеленчук в разгара на сезона му.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай