60 мин.
-
Порции: 15
В дълбока тенджера загрейте мазнината на силен огън.
За да направите сместа за чуросите, загрейте водата в друга тенджера. Добавете вътре маслото. Нека се разтопи. Добавете брашното и солта. Разбъркайте врящата смес. След това намалете огъня като непрекъснато разбърквате енергично, за да не загори и да не стане на бучки.
Сместа трябва да се сгъсти. Свалете от огъня. Добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте с миксер.
Напълнете сладкарски пош или шприц със сместа. Внимателно изстисквайте ивици тесто в сгорещената мазнина. Пържете на маслена баня за няколко минути и вадете с решетъчна лъжица.
Отцедете чуросите върху кухненска хартия. Сервирайте с пудра захар.
Снимка: iStock
Опитайте още: