Меню

Хрупкави чуроси с пудра захар

30 октомври 2015 | 10:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 литра олио за пържене
1 чаша вода
½ чаша маргарин или масло
1 чаша брашно
¼ чаена лъжичка сол
3 яйца
¼ чаша захар
¼ чаена лъжичка канела
60 мин.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

В дълбока тенджера загрейте мазнината на силен огън.

За да направите сместа за чуросите, загрейте водата в друга тенджера. Добавете вътре маслото. Нека се разтопи. Добавете брашното и солта. Разбъркайте врящата смес. След това намалете огъня като непрекъснато разбърквате енергично, за да не загори и да не стане на бучки.

Сместа трябва да се сгъсти. Свалете от огъня. Добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте с миксер.

Напълнете сладкарски пош или шприц със сместа. Внимателно изстисквайте ивици тесто в сгорещената мазнина. Пържете на маслена баня за няколко минути и вадете с решетъчна лъжица.

Отцедете чуросите върху кухненска хартия. Сервирайте с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай