Меню

Домашен хляб с колбас и кашкавал

8 ноември 2015 | 10:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 и ½ чаши брашно
1 чаена лъжичка сода
4-5 супени лъжици олио
2 яйца
1 чаша вода
1 щипка сол
1 щипка риган
1 щипка шарена сол
200 г колбас по избор, за предпочитане луканков
150 г кашкавал, настърган
50 г масло, нарязано
70 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пресейте сухите съставки заедно. Направете кладенче и добавете яйцата, които сте разбили предварително. Бъркайте през цялото време като поетапно добавяте олиото и водата.

След като сте замесили мека тестена смес добавете и подправките. Замесете отново с няколко движения, след което прибавете и колбаса и кашкавала. Разбъркайте и прибавете маслото, нарязано на кубчета.

Замесете енергично тестото, докато усетите между пръстите си пълното разтваряне на маслото. Тогава разстелете в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45-50 минути или до готовност.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай