Меню

Патладжани с чесън на тиган

26 ноември 2015 | 09:52 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици рапично олио
4 патладжана
1 чаша вода
1 супена лъжица червен пипер, лют
3 супени лъжици чесън
5 супени лъжици захар
1 чаена лъжица царевично нишесте
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици готов млечен сос тартар (по избор)
45 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в тиган на силен огън. Запържете нарязания патладжан, за да омекне за няколко минути. Във водата разбъркайте пипера и чесъна. Залейте патладжаните със сместа, покрийте с капак и оставете да къкри, докато водата се абсорбира.

Междувременно смесете захарта, нишестето, соевия сос и соса тартар в купа, докато захарта и нишестето се разтворят. Изсипете при патладжаните. Свалете от огъня, когато сосът се сгъсти и поеме от патладжаните.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай