Меню

Месни филийки от кайма и овес

3 декември 2015 | 13:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
спрей за готвене (олио)
500 г свинска кайма
500 г телешка кайма
1 чаша овесени ядки за готвене
1 глава лук, нарязан на ситно
2 яйца (цели)
2 белтъка
7 супени лъжици сос чили (готов и разделен на части)
1 супена лъжица сух босилек
1 чаена лъжичка чесън гранули
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
120 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190-200 градуса. Намазнете продълговата форма за печене с помощта на спрея. Оставете настрана.

Смесете двата вида кайма, овеса, лука, яйцата, яйчения белтък, 3 супени лъжици сос чили, босилека, чесъна, солта и пипера в купа. Омесете добре всички съставки. Оформете в продълговата форма, подходяща за формата за печене и поставете в нея.

Печете в предварително загрята фурна за около 45-50 минути. Извадете от фурната. Намажете с останалата част от чили соса отгоре и върнете обратно във фурната. Печете за още 20 минути. Накрая извадете и намажете за последен трети път месото със сос. Печете за още 10 минути.

Извадете от фурната, изчакайте 10 минути да изстине леко и нарежете ястието на месни филийки. Сервирайте с гарнитура.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай