Зимна плодова торта
08.12.2006г. / 23 29ч.
Аз жената
За блата отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте с пудрата захар на пяна. Добавете с бъркане към жълтъците, след което отново при бъркане леко и брашното, гриста, ванилията и бакпулвера. Хомогенната смес изсипете в намаслена и набрашнена форма за торта. Поставете в умерена фурна за около 20-25 минути.
След изваждането на блата оставете да изстине и извадете след това от формата. Разрежете на две. По средата полейте с 1/2 от сока от компот, подредете нарязаните на тънки филийки плодове и залейте с около половината бита сметана.
Поставете отгоре втория блат, като и него намажете обилно със сметана. Поставете капак за торта и в хладилника за около 4-5 часа. Добър апетит!