Меню

Пилешка запеканка с моцарела и пармезан

8 декември 2015 | 17:00 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
¼ чаена лъжичка лют червен пипер
6 бр обезкостени пилешки гърди, нарязани на едри парчета
2 чаши готов сос маринара
¼ чаша пресен босилек, нарязан на ситно
400 г настъргана моцарела
½ чаша настърган пармезан
2 чаши крутони
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавичка за печене със спрей за готвене или малко олио. Поръсете с чесън и лют пипер, за да полепне по тавичката. Подредете месото в тавата. Изсипете част от соса маринара върху пилето. Поръсете с босилек, след това с останалата част от соса.

След това поръсете обилно с едната част от настърганата моцарела. Част от пармезана поръсете върху моцарелата. Разпръснете крутоните върху сирената, след което отново моцарела и отново пармезан. Така ще се получат прекрасни пластове от различни сирена.

Печете в загрята фурна за около 40 минути. За завършек можете да поръсите с още малко подправка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай