Бухтички с ябълки
09.12.2006г. / 15 00ч.
Аз жената
4 ябълки
1 к. ч. ром
200 гр брашно
2 яйца
1 с. л. олио
1/2 чаша пудра захар
1/2 чаша прясно мляко
олио за пържене
Обелете ябълките, почистете ги и ги нарежете на кръгчета с дебелина 0,5 см. Сложете ги в дълбока чиния, поръсете ги с пудра захар и ги залейте с рома. Оставете да престоят така 30 минути. От брашното, разбитите яйца, олиото, прясното мляко и 3 с. л. захар забъркайте тесто. В него потопете резенчетата плод и ги изпържете в силно сгорещено олио. Отцедете ги и ги поръсете с пудра захар. Сервирайте горещи.