
-
Порции: 4
Смесете брашното, солта и пипера в купа. Разбъркайте. Оваляйте пилешките гърди в тази смес. Изтръскайте, за да падне излишното брашно.
Разтопете маслото на средна температура и запържете месото. Пържете от двете страни, докато месото покафенее или за около 10 минути от всяка страна. След като е готово, свалете от огъня.
Излейте бялото вино в тигана, за да деглазира останките от пилешкото и маслото. Разбъркайте с дървена лъжица. Добавете прясно изстискания лимонов сок в тигана, за да стане деглазирането още по-лесно.
Намалете котлона и оставете да покъкри, докато започне да се сгъстява. Добавете вътре каперсите и разбъркайте. Върнете пилешкото обратно в тигана и оваляйте добре в грейвито, което се е получило.
Сервирайте с гарнитура по желание.
Снимка: iStock
Вижте още: