Меню

Пиле пиката с грейви и бяло вино

29 декември 2015 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша брашно
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
4 бр пилешки гърди без кост, нарязани на едри половини
½ чаша масло
¾ чаша сухо бяло вино
1 лимон
1 чаена лъжичка каперси
2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
50 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното, солта и пипера в купа. Разбъркайте. Оваляйте пилешките гърди в тази смес. Изтръскайте, за да падне излишното брашно.

Разтопете маслото на средна температура и запържете месото. Пържете от двете страни, докато месото покафенее или за около 10 минути от всяка страна. След като е готово, свалете от огъня.

Излейте бялото вино в тигана, за да деглазира останките от пилешкото и маслото. Разбъркайте с дървена лъжица. Добавете прясно изстискания лимонов сок в тигана, за да стане деглазирането още по-лесно.

Намалете котлона и оставете да покъкри, докато започне да се сгъстява. Добавете вътре каперсите и разбъркайте. Върнете пилешкото обратно в тигана и оваляйте добре в грейвито, което се е получило.

Сервирайте с гарнитура по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай