Орехова торта Никсън
11.12.2006г. / 12 46ч.
Аз жената
Блат: 200 гр меко масло, ½ ч. чаша захар, ½ ч. чаша мед, 2 яйца, около 3 ч. чаши брашно, 1ч.л. сода, угасена с оцет, 15- 20 смлени ореха.
Начин на приготвяне: Продуктите се разбиват с миксер в следната последователност: яйцата със захарта+ мед+ масло+ угасената сода, и орехите. Разделя се на три части и се изпичат три отделни блата.
Крем: 700- 800 г Сметана се разбива с 1 ч. чаша захар, ванилия на прах, една супена лъжица ром или коняк и 15- 20 смлени ореха.
Изстиналите блатове се намазват обилно с крема, като отгоре се оставя малко повече крем, след което тортата се оставя на хладно за около 1 денонощие и половина, може и 2 денонощия.