
-
Порции: 4-6
Нарежете бекона на малки кубчета. Нарежете лука на полумесеци и разпръснете отделните му листенца. Измийте и нарежете на половинки брюкселските зелки.
Загрейте бекона в тиган на средна температура. Обръщайте го от време на време, за да не загори. След около 10 минути, когато беконът покафенее го извадете и го поставете върху хартия за печене да се отцеди.
В същата мазнина запържете лука, докато стане полупрозрачен или за около 5 минути. Към него прибавете брюкселското зеле. Запържете го леко, след това добавете захарта, солта и черния пипер. Бъркайте хубаво, докато се овкусят напълно малките зелки.
Когато брюкселското зеле е почти готово върнете бекона, за да се стопли в мазнината, разбъркайте за последно и сервирайте горещо.
Снимка: iStock
Опитайте още: