Меню

Зелена салата с нар, круша и топъл сос

20 януари 2016 | 17:00 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
3 чаши накъсана маруля
1 голяма круша, нарязана на кубчета
1/3 чаша нар
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици сок от нар
1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
1 чаена лъжичка дижонска горчица
½ супена лъжица мед
черен пипер на вкус
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете крушата. Почистете нара и извадете сърцевината му, тя ще ви е необходима. Накъсайте марулята. Сложете я в голяма купа за салата. Към нея добавете крушата и нара.

Отделно смесете зехтина, сока от нар, лимоновия сок, горчицата, меда и черния пипер в купичка. Оставете сместа да заври на силен огън, след това намалете котлона и оставете да къкри за 2 минути като разбърквате непрекъснато. Изсипете соса топъл върху салатата и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай