Меню

Домашни бонбони „Рафаело“

27 януари 2016 | 09:51 | Михаела Лазарова
4 от 9 гласа
Добави в любими
400 мл кондензирано мляко
200 г кокосови стърготини
4 супени лъжици захар
60 г масло
1 ванилия
50 г сурови белени бадеми
90 мин.

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера с незалепващо покритие сложете млякото, маслото, захарта и ванилията. След като сместа се затопли добре може да добавите кокоса. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. След това снемете от огъня и оставете да се охлади.

От получената смес се правят топчета, като във всяко се слага по един малък белен бадем. Бонбоните се овалват в кокосови стърготини и се оставят в хладилник за час-два.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай