Меню

Френска лучена супа с 3 вида сирене

25 януари 2016 | 17:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша масло
2 супени лъжици зехтин
4 чаши нарязан кромид лук
1 кубче говежди бульон
2 супени лъжици сухо шери
1 чаена лъжичка сушена мащерка
сол и черен пипер на вкус
4 филии хляб
4 резена сирене проволоне
4 резена сирене ементал, нарязано на кубчета
¼ чаша настърган пармезан
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото заедно със зехтина в голяма тенджера на умерен огън. Добавете лука и разбърквайте непрекъснато, докато омекне и стане прозрачен. Важно е да не го запържите толкова, че да стане кафяв.

Добавете разтворения в литър и половина бульон, шерито и мащерката. Подправете със сол и черен пипер. Оставете да къкри за около 30 минути.

Междувременно подгответе 4 бр порцеланови купички за сервиране. На дъното им сложете по една цяла филия хляб. Върху хляба поръсете сиренето проволоне, сиренето ементал и по една супена лъжица пармезан.

Сложете купичките във фурната на средна температура, за да се запече леко хляба и да се разтопи сиренето. Извадете купичките от фурната и сипете по 1 черпак супа в тях. Сервирайте горещо.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай