
-
Порции: 4
Разтопете маслото заедно със зехтина в голяма тенджера на умерен огън. Добавете лука и разбърквайте непрекъснато, докато омекне и стане прозрачен. Важно е да не го запържите толкова, че да стане кафяв.
Добавете разтворения в литър и половина бульон, шерито и мащерката. Подправете със сол и черен пипер. Оставете да къкри за около 30 минути.
Междувременно подгответе 4 бр порцеланови купички за сервиране. На дъното им сложете по една цяла филия хляб. Върху хляба поръсете сиренето проволоне, сиренето ементал и по една супена лъжица пармезан.
Сложете купичките във фурната на средна температура, за да се запече леко хляба и да се разтопи сиренето. Извадете купичките от фурната и сипете по 1 черпак супа в тях. Сервирайте горещо.
Снимка: iStock
Опитайте още: