
90 мин.
-
Порции: 15
Нарежете шунката и сиренето на кубчета. Разтворете маята в топлата вода. Оставете я настрана, докато шупне.
Пресейте сухите съставки – брашното, захарта, солта. Към тях прибавете яйцето, олиото, разтворената мая и айряна. Замесете меко тесто. Късайте по малко от тестото. Мачкайте го с ръце, докато стане плоско.
В средата сложете 1-2 кубчета от сиренето и шунката. След това увийте тестото и го оформете в топче между дланите си. Направете това с цялото тесто.
Подредете топчетата в предварително намазнена тавичка за печене на достатъчно разстояние едно от друго, защото ще бухнат, а не трябва да се залепят.
Разбийте другото яйце и намажете всяка питка за блясък. Печете на 200 градуса до готовност.
Снимка: личен архив
Опитайте още:
Вижте още: