Меню

Паста с миди, тиквички и млечен сос

2 февруари 2016 | 07:37 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г миди
1 пакет паста по избор
1 средно голяма тиквичка, нарязана на ситни ленти
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън, смлян
2 чаши прясно мляко
2 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици ситно настъргана лимонова кора
1 щипка розмарин или мащерка
1 щипка копър
2 супени лъжици каперси, изцедени от водата
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Изплакнете мидите. Подсушете ги в кухненска хартия и ги оставете настрана. В голяма тенджера сварете пастата с малко сол. Отцедете водата.

През това време в голям тиган на средна температура запържете мидите в малко мазнина. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте. Пържете мидите, докато станат полупрозрачни.

Добавете в горещия тиган зехтина. Сложете към мидите и чесъна. Гответе за още 5 минути.

Отделно в една купичка разбъркайте млякото с царевичното нишесте, докато стане гладка смес. Добавете лимоновата кора, копъра, розмарина и още малко сол, ако е необходимо. Излейте соса в тигана и гответе, докато започне да се сгъстява.

Накрая към всичко добавете и пастата и тиквичките. Разбъркайте всичко, за да се смесят добре продуктите и сервирайте, докато е горещо.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай