Меню

Паста с песто от босилек, пармезан и скариди

18 февруари 2016 | 07:50 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет спагети/лингуини
½ чаша масло
сол и черен пипер на вкус
2 чаши течна готварска сметана
½ чаена чаша настъргано сирене пармезан
1/3 чаша готово песто от босилек
500 г скариди, обелени
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете пастата в нея. В голям тиган разтопете маслото на средна температура. Добавете сметаната, подправете с черен пипер. Гответе като разбърквате непрекъснато за около 8 минути.

Добавете пармезана в леко сгъстения сметанов сос, разбъркайте. Добавете и пестото. Бъркайте за още 5 минути, за да се сгъсти още малко. Накрая прибавете скаридите за още 5 минути. Те се готвят много бързо.

Преди да сервирате сложете пастата при плънката. Разбъркайте хубаво и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай