-
Порции: 15
За тестото:
В голяма купа смесете брашното и солта. Нарежете маслото на кубчета и го прибавете към брашното. Мачкайте, докато се получат едри трохи. Добавете водата на тънка струя и месете, докато се получи топка. Увийте в найлон и съхранете в хладилник за 4 часа.
Разделете тестото на две топки. Едната разточете на тънко. Поставете кората на дъното на тавичка за печене, предварително намазнена. Разточете и другата топка тесто.
За пълнежа:
Поставете черешите в тиган на средна температура. Покрийте ги. Нека се сгорещят. След като пуснат от собствения си сок, свалете от огъня. В малка купа смесете захарта и царевичното нишесте. Изсипете сместа върху горещите череши.
Добавете бадемов екстракт и разбъркайте. Върнете сместа на котлона и гответе на слаб огън, докато се сгъсти. Разбърквайте от време на време. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Когато плънката е достатъчно сгъстена я нанесете върху кората. Покрийте с другата кора. Поръсете със захар.
Печете в загрята на 200 градуса фурна.
Снимка: iStock
Вижте още: