Меню

Празнични бохчи с гъби и шунка

23.12.2006г. / 23 16ч.
Аз жената
Празнични бохчи с гъби и шунка

2 яйца
2 суп. лъж. масло
1 ч л сода
брашно около 1/2 кг
1 ч л сол
вода 1 чаша

Плънка:
4-5 печурки
около 50 гр шунка
около 50 гр кашкавал
1/2 глава лук
магданоз
черен пипер по желание

Замесете меко тесто от размекнатото масло и останалите съставки. За плънката нарежете всичко на дребно и смесете. От тестото оформете малки еднакви по големина топчета (около 15-20 от цялото тесто). Разточвате топчето на тънка кора с дебелина 3-4 мм и големина колкото кафена чинийка. Поставяте лъжичка от плънката по средата и прихващате краищата като бохча. Поставете в намаслена тавичка. Направете така и останалите бохчи. Запечете в умерена фурна за около 20 минути – до зарозовяване.

Коментирай