Празнични бохчи с гъби и шунка
23.12.2006г. / 23 16ч.
Аз жената
Плънка:
4-5 печурки
около 50 гр шунка
около 50 гр кашкавал
1/2 глава лук
магданоз
черен пипер по желание
Замесете меко тесто от размекнатото масло и останалите съставки. За плънката нарежете всичко на дребно и смесете. От тестото оформете малки еднакви по големина топчета (около 15-20 от цялото тесто). Разточвате топчето на тънка кора с дебелина 3-4 мм и големина колкото кафена чинийка. Поставяте лъжичка от плънката по средата и прихващате краищата като бохча. Поставете в намаслена тавичка. Направете така и останалите бохчи. Запечете в умерена фурна за около 20 минути – до зарозовяване.