Меню

Паста с аспержи, рикота и лимонов дъх

2 март 2016 | 09:41 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г сирене рикота или извара
5 супени лъжици лимонов сок, пресен
¼ чаша настърган пармезан
1/3 чаша нарязан магданоз
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжички настъргани лимонови корички
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
500 г паста по избор
400 г аспержи, нарязани
8 резена бекон, накъсан
30 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. След като заври сложете пастата и варете 8 минути.

В малка купа смесете рикотата, лимоновия сок, пармезана, магданоза, зехтина, лимоновите корички, солта и черния пипер. Разбъркайте и отделете настрани.

Малко преди да е готова пастата добавете към нея аспержите да се сварят за около 2 минути. След това отцедете. Сложете пастата с аспержите в голяма купа за сервиране. Към нея добавете сместа с рикотата и накъсания бекон.

Разбъркайте добре всички съставки и сервирайте, докато е топло.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай