
40 мин.
-
Порции: 4
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете голяма тавичка за печене със спрея за готвене. Накъсайте карфиола на дребни розички. Към него добавете сметаната, киселото мляко, маслото (разтопено) и бъркайте енергично, докато се смесят всички съставки. Не се плашете, ако карфиолът се разпадне – още по-добре. Някои предпочитат да пасират продуктите в блендер.
Към сместа с карфиола добавете ¾ чаша кашкавал, бекона, лука, чесъна, солта и пипера. Разбъркайте отново и разстелете сместа в намазнената тавичка.
Печете в загрята фурна за около 15 минути. Малко преди да е готово поръсете с останалия кашкавал и допечете до готовност.
Снимка: istock
Опитайте още: