Меню

Телешки стек с гъби и сос от синьо сирене

15 март 2016 | 10:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Спрей за готвене
500 г телешки пържоли
250 г гъби, нарязани на филийки
1 голяма глава лук, нарязана на тънко
¼ чаша балсамов оцет
1 чаша готов сос маринара
½ чаша настъргано синьо сирене
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Напръскайте тигана с мазнината. Загрейте на средна температура за около минута. В тигана запържете месото по няколко минути от всяка страна. Свалете от огъня и излейте мазнината от тигана.

Намалете котлона. Сложете гъбите и лука в тигана и запържете за около 5 минути, докато зеленчуците омекнат. Разбърквайте непрекъснато. Добавете соса маринара и оцета в тигана. Оставете докато заври. Върнете месото в тигана и разбъркайте. Накрая добавете и сиренето. Като се разтопи свалете от котлона и сервирайте топло.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай